Om Recito Förlag · Våra medarbetare · Kontakt
Det nya författarskapet
I en värld full av text är det skrivna ordets betydelse osäker. Läsarna lär sig nya sätt att hitta litteratur de är intresserade av och med detta följer en omvälvande förändring i hela förlagsbranschen i allt från pocketböcker till e-böcker.

Författarens villkor är i snabb förändring. Nu och i framtiden måste författarna ta allt större ansvar för bok och marknadsföring oberoende av vilket förlag man kommer ut på. En viktig del i författarens arbete är etableringen av det egna författarskapet och där ligger fokus för den här kursen. Vi vill förbereda författaren för ökat ansvar och ge henne de verktyg, till exempel inom sociala media, som står till buds.
När vi gått igenom var förlags- och författarbransch varit, var vi är och vart vi är på väg så gör vi det hela mycket konkret genom att gå igenom hur författaren tar sig den nya tiden an, tar ansvar för etableringen av det egna författarskapet och blir framgångsrik i en värld full av text. För redan etablerade författare blir detta en nyttig genomgång av förlagsbranschens villkor och bakgrunden till de nya krav som författaren känner från förlaget.

Vi går igenom sociala media för författare från grunden: varför man överhuvudtaget ska bry sig till hur man, om man vill, sätter igång och bloggar, mikrobloggar och så vidare. Huvudtemat är att man med hjälp av den nya teknologin kan komma sina läsare närmare än någonsin, hur man kan samla en skara följare och hur man leder denna. Denna typ av självmarknadsföring blir allt mer ett krav från förlagens sida och att inte behärska tekniken blir snart ett hinder för den yrkesverksamma författaren.Författaren blir snabbt en del av ett nätverk som ansvarar för funktioner som tidigare funnits inom det traditionella förlaget och vi vill ge författaren kunskap om vilka tjänster som finns och mod att använda dem för att konkurrera på en mycket hård marknad. Den här kursen riktar sig till etablerade författare, glada amatörer och alla däremellan.
Boka Det nya författarskapet!
Här hittar du alla inplanerade tillfällen och har möjlighet att boka plats. Du kan kostnadsfritt avboka senast två veckor innan start, läs mer om våra villkor.
Inga aktuella kurstillfällen tyvärr.
Nyhetsbrev
E-post:
Kontakta oss
Om du har frågor om våra kurser kan du ringa eller maila oss.
Mer av Recito Förlag
 
© Recito Förlag AB · Kontakt